Tips om te besparen op internet en tv kosten

Zoek je naar een nieuwe internetprovider of tv-aanbieders, dan vliegen de aanbiedingen je om de oren. Honderden zenders bij dit pakket en een ‘genadeloos hoge internetsnelheid’ bij de ander. Hoe zorg je ervoor dat je je hoofd niet verliest bij het kiezen van een internet en tv pakket. En nog belangrijker; hoe kun je zorgen dat je nog wat geld overhoudt nadat je het pakket hebt afgesloten?

In iedere wijk vind je andere aanbieders van internet en tv. Soms heb je pech en kun je alleen kiezen voor één aanbieders, terwijl je in andere gevallen meerdere mogelijkheden hebt. Je kunt zelf heel eenvoudig bekijken welke aanbieders het beste bij jou past qua prijs, internetsnelheid en aantal tv-zenders.

Probeer ook hierbij je doel voor ogen te houden. Genoegen nemen met genoeg en besparen op je kosten. Is 50 mb/s en 30 zenders genoeg, ga dan niet overstag als er een ander pakket is met sneller internet en meer zenders, voor ‘maar een paar euro extra’. Die paar euro vermenigvuldigd zich de komende maanden namelijk tot een bedrag van misschien wel honderd euro.

2. Kies voor één provider
Het is waarschijnlijk één van de eenvoudigste manieren om te besparen op zowel tv als internet. Wanneer je kiest voor één provider, ontvangen zij extra inkomsten. Vaak kun je in ruil daarvoor een korting ontvangen op het totaalpakket dat je afsluit. Dat kan 3-in-1 zijn, dus ook met bellen erbij, maar het kan ook alleen voor tv en internet afgesloten worden.

Let er wel op dat je ook echt goedkoper uit bent wanneer je dit doet. In uitzonderlijke gevallen kan het goedkoper zijn om twee losse pakketten te kopen. Bijvoorbeeld met een eenmalige actie.

3. Bekijk je internetverbruik en tv-gebruik
Weet jij wel wat je precies nodig hebt aan internet en tv? Wat verwacht je van je tv en internet wanneer het aangesloten is? Wat is belangrijk voor jou? En nog belangrijk; weet je wat je op dit moment daadwerkelijk gebruikt?

Spendeer je dagelijks uren op je Wifi thuis omdat je vanuit huis werkt, of ben je iedere dag maar één of twee uurtje thuis? Probeer een beeld te scheppen van de tijd die je besteedt op internet en achter de tv. Op die manier kom je er vaak wel achter of je bepaalde pakketten beter links kunt laten liggen. Deze tip zorgt er ook voor dat je je niet laat overhalen om meer geld uit te geven dan nodig is.

Be the first to reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *