5 tips om geld te besparen op bellen naar het buitenland

Bellen met je (mobiele) telefoon is niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Waar je vroeger per minuut moest afrekenen, kunnen we nu al onbeperkt telefoontjes plegen voor minder dan 10 euro per maand. Maar bellen naar het buitenland kan soms nog wel een probleem vormen. De regels zijn onduidelijk, de tarieven zijn vaak erg hoog en weinig mensen weten wie er precies de meeste kosten betaalt tijdens een belletje naar het buitenland. Daarom leggen wij je in dit artikel uit hoe dat precies werkt, én geven we 5 tips hoe jij goedkoop naar het buitenland kunt bellen.

Wanneer moet je betalen als je naar het buitenland belt?
Laten we beginnen met een opfrisser. Want de regels rondom bellen naar het buitenland zijn nog niet bij iedereen bekend. In 2017 werd bijvoorbeeld een wet ingevoerd, waardoor bellen vanuit het buitenland naar een Nederlands nummer niet meer gezien werd als roaming. Ook kon je vanaf toen gewoon naar een Nederlands nummer bellen die in het buitenland was. Die belminuten komen dus gewoon uit je bundel. Maar de volgende regels zijn vandaag de dag ook van toepassing:

Bellen naar een buitenlands nummer terwijl je in Nederland bent, kost geld. Wel zijn de regels sinds 14 mei 2019 aangepast en werden de tarieven iets naar beneden gehaald om duidelijkheid te scheppen.
Bellen naar een land buiten Europa is niet gereguleerd. Dat betekent dat jouw telefoonprovider nog steeds een flexibel – en dus een hoog – bedrag kan rekenen voor een telefoontje naar een niet-Europees land.
Dit betekent dat je vooral op moet letten wanneer je belt naar een buitenlands nummer, omdat je dan dus wel extra kosten maakt voor het bellen. Je kunt ook naar een Nederlands nummer bellen die zich buiten Europa bevindt. In dat geval moet de ontvanger van het telefoontje de extra kosten betalen. Jij weet immers misschien niet dat die persoon zich in het buitenland bevindt. Voor jou komt ook dat telefoontje dus gewoon uit je bundel en je hoeft niets extra te betalen.

Be the first to reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *