Tips waarmee je makkelijk bespaart op internet, tv en bellen

1. Televisie, internet (en bellen) bij één provider
Neem internet, televisie en (eventueel) telefonie in één pakket en dus bij één provider. Dat is vaak goedkoper dan alles los (en bij verschillende providers) af te sluiten. Handig, omdat je maar een factuur hebt. Maar ook voordeliger doordat je maar één keer verzend-, administratie- en/of aansluitkosten hoeft te betalen.

2. Light, normaal of zwaar: wat heb je nodig?
Light, basis, standaard, normaal, zwaar, plus… de benaming van een abonnement zegt waarschijnlijk al genoeg. In tv-, bellen- en internet-abonnementen heb je namelijk verschillende ‘gradaties’. Kijk jij vooral naar basiszenders, gebruik je weinig internet en bel je nauwelijks? Dan zou het zonde zijn om voor een zeer uitgebreid abonnement te gaan met een zware internetverbinding. Nergens voor nodig én dus zonde van je geld. Bij ons kun je met gebruik van handige filters van de verschillende onderdelen aangeven wat jij wilt verbruiken. Zo vind je gemakkelijk een passend abonnement.

3. ADSL, VDSL, kabel of glasvezel?
ADSL, VDSL, kabel en glasvezel. Het zijn alle vier verbindingen die ervoor zorgen dat jij kunt internetten, bellen en tv kijken. Het verschil zit ’m in de prijs, beschikbaarheid én snelheid. ADSL is vaak het goedkoopst, maar niet overal in Nederland even snel. Met een postcodecheck weet je zo hoe de ADSL-aansluiting op jouw adres is. VDSL is de opvolger van ADSL en is meestal sneller, maar soms íétsje duurder dan z’n voorganger. Dan is er kabel, een weer net iets duurdere verbinding, die eigenlijk altijd snel genoeg is. Nadeel hiervan is dat er vaak maar één aanbieder is per adres. Verder is er glasvezel. Deze aansluiting is het snelst, maar nog niet overal beschikbaar. Ook dit kun je controleren op postcode. Welke verbinding je kiest, hangt dus af van de beschikbaarheid van de gewenste internetsnelheid.

Be the first to reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *